DSC05569 - klippet

Mere end 150.000 familier bosat i landområderne i Andesbjergene lever under fattigdomsgrænsen og næsten halvdelen af de små børn i disse familier lider af permanent underernæring. Hovedparten af familiernes indtægter kommer fra deres alpakaavl, hvilket gør deres levebrød sårbart, da forholdende i højderne over 4000 m er barske og uforudsigelige.

Over 80 procent af al peruviansk alpakauld bliver solgt til to store producenter. Disse dikterer priserne som typisk er langt under costprisen, hvorfor alpakaavlerne taber på salget af deres uld. Familierne kan ikke længere leve af deres erhverv, og i mange familier er kvinderne blevet alpakaavlere, mens mændende rejser væk for at søge arbejde udenfor landsbyerne. Vores mission er at bidrage til, at en række mennesker, der i dag lever under trange kår, får bedret deres vilkår. Derfor køber vi vores Frisenvang strikkegarn direkte hos de mindre samfund i landsbyerne, som ikke alene leverer ulden, men også karter, håndspinder, plantefarver og pakker det til os.

Til faneblad den gode sagVi sikrer derved, at alpakaavlerne får en langt større del af fortjenesten. Som resultat vil de pågældende samfund få bedret deres generelle levestandard, her og nu, samt på sigt få nye muligheder; Deres børn inkl. pigerne kan få en uddannelse og de får adgang til bedre lægebehandling. Over tid vil dette øge deres muligheder, for at skabe en forretning, der er stor nok til, at den kan beskæftige andre i de berørte samfund.

Projektet vi støtter tæller 265 familier bosiddende i Marcapaområdet. Kvinderne, hvoraf en stor del er analfabeter, er en vigtig faktor i samarbejdet med Frisenvang, da det primært er dem, der står for videreforarbejdningen af ulden og på den måde bidrager positivt til familiens husholdning. Siden vi placerede vores første ordre i sommeren 2015 og indtil nu, er Frisenvang fortsat dette fantastiske projekts eneste kunde.

Frisenvangs sweatre og ponchoer bliver produceret hos Ifer Knitwear – en lille fabrik i en af Limas forstæder. De dygtige håndværkere arbejder under hyggelige og ordnede forhold. Når vi besøger Ifer, mødes vi af glade, åbne og søde medarbejdere og det er fristende at sætte sig med en kop kaffe og deltage i den hyggelige samtale kvinderne fører ved bordet, hvor sweatrene syes sammen.

Vores vævede produkter: Sjaler, tørklæder og plaider produceres hos Textile Colca. En meget professionel og dygtig virksomhed med mange års erfaring i at håndtere det lækre alpakauld. Virksomheden giver fast arbejde og gode arbejdsforhold til en lang række medarbejdere i et land, som er tynget af fattigdom og små indkomster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev allernederst på siden her og få nyt om vores sag og garn.

Frisenvang bidrager til Verdensmålene 1, 2, 8, 10 og 13