Frisenvangs alpaca garn er håndspundet og dette er bæredygtigt garn bestående af en blanding af 90-95% baby-alpacauld og 5-10% af det meget eksklusive royal-alpacauld. Garnet er produceret efter økologiske metoder.
Elinors blebukser er designet af PetiteKnit og strikkes oppefra og ned. De kan enten strikkes med løbegang til bindebånd med to huller foran, eller med løbegang til bukseelastik og uden huller. Opskriften dækker str. 0-24 måneder.
Sættet indeholder Frisenvangs garn samt medfølgende opskrift. Se evt. Frisenvangs garner her inden du vælger farve til dit strikkesæt.
Bemærk:
Frisenvangs garn spindes i hånden og uden tæller. Dette betyder, at tykkelsen er fastsat efter et skøn. De angivne løbemeter er således estimerede, hvorfor vi ikke kan garantere 100%, at der er de angivne meter i et fed.
Håndspindningen kan betyde, at garnet kan variere i tykkelse og den måde det er spundet på er heller ikke altid helt ens fra fed til fed. Både de naturfarvede- og plantefarvede garner kan svinge i farven fra den enkelte produktion og også fra fed til fed. Vi bestræber os altid på at sammensætte din ordre med garnfed, der er så ensartede som muligt, men da Frisenvanggarn er unika produkter, bytter vi ikke garn pga. evt. forskel i farve eller tykkelse. Der er dog flere “fif”, der kan bruges for at udligne evt. forskelle, det er derfor vigtigt at gennemlæse det materiale med gode råd, der bliver sendt med garnet. Se desuden flere gode råd i vores Q&A afsnit.
Vær opmærksom på at det plantefarvede garn kan smitte af på hænderne, når du strikker med det. Dette skyldes, at vores naturgarn er behandlet med naturlig allumiumsten og natron som bindemiddel, hvilket dog ikke er helt så effektivt som konventionelt fremstillede farvebindere. Vi har erfaret, at afsmitning typisk forekommer ved de første 2-3 vaske, vask derfor det strikkede separat. Vi anbefaler af denne grund ikke at strikke mønstre med off-white og planetfarvet Frisenvang garn sammen.
Når du køber Frisenvangs naturgarn bidrager du til at bedre vilkårene for familier i Andesbjergene, som lever under fattigdomsgrænsen. Se mere under Den gode sag